Ny ordförande

Hej!

Vid smålandschackförbunds årsmöte blev jag invald till ny ordförande. Det är ett par stora skor att fylla efter Lennart Beijers långa erfarenhet med arbete inom förbundet. Men det finns så mycket erfarenhet inom styrelsen så jag hoppas vi kan göra ett bra jobb och fortsätta bla utveckla ungdomsschacket nu när det håller på att får ett uppsving efter pandemin. Ungdomsschacket ligger mig varmt om hjärtat men vi ska ju självklart jobba för allas schack. Närmast är ju nu Damallsvenskan tex.

Vem är jag då? Mitt namn är Henrik Carlsson och jag är 45 år gammal och jobbar med IT i ett eget företag. Min klubb är Nybro schacksällskap. Jag har en familj med fru och två barn där båda barnen spelar schack även om dottern gör det lite mer sporadiskt.

Nybro schacksällskap har ju fått ett jätteupp sving på ungdomssidan med ca 40 juniorer, mycket tack vare Mattias Hågestad, Alfred Olofsson- Johansson och mitt arbete med dem. Vi lyckades ju också få årets ungdomsklubb med det arbetet vi lagt ner i verksamheten och troligen med arbetet med att få nya ungdomar till schack med EGP OPEN. Vår turnering där vem som helst får vara med så länge de har lite hum om schackregler. Jag lyckade ju utöver det också få årets ungdomsledare. Något som jag blev väldigt glad över. Helt otroligt att vi lyckas ta två ungdomspriser med tanke på att vi inte haft någon ungdomsverksamhet på så länge klubben.

I distriktet blir det Blixt DM på Öland till sommaren och sedan snabbschack DM till hösten i Kalmar. Och glöm inte bort att det finns pengar att söka till ungdomsverksamheten. Det kan vara allt från att ni behöver extra schackbräden till tex övningshäften. osv. Det är ju tänkt att gå till ungdomar men självklart kan det vara utrustning som hela klubben kan använda.

Henrik Carlsson

Ny ordförande för Smålands SF