Nätbarometern 2023/2024

Det börjar bli dags för årets upplaga av Nätbarometern. I år har vi nöjet att även välkomna spelare från klubbarna i Hallands Schackförbund (men det kommer att bli separata resultatlistor).

Jag bifogar dels en inbjudan att sprida till medlemmarna, dels en beskrivning av vad ni i klubbarna behöver göra. Om någon även vill ha en instruktion för att registrera sig på Lichess så är det bara att höra av sig till mig så skickar jag över den vi använder till våra deltagare.

Bifogat

Nätbarometern

Beskrivning

Med vänlig hälsning

Anders Kvarnemo

för Jönköpings Schacksällskap och Smålands Schackförbund

P.S. Observera att vi i år har flyttat tävlingen till fredagar klockan 17:30 till 18:40. D.S.

Artikel i Smålands dagblad

I Smålands dagblad den 27/6 publicerades en artikel av Louise Halvardsson om Eksjös Harry Säleby. Vi har fått lov att publicera artikel i sin helhet.

Harry

Den publicerade redan dagen innan som nätartikel och finns här att läsa där om man har tillgång till deras nätupplaga https://www.smalandsdagblad.se/2023-06-26/nassjos-schackproffs-harry-11-tavlade-i-nordmakedonien-sa-mycket-folk

Tipsa oss gärna om mer schacknyheter som vi kan länka till. 😉

Schack-SM 2024 till Växjö!

Nästa års spellokal

Växjö SK fyller 100 år nästa år och som en del av deras firande har det valt att ansöka om att få arrangera SM, något som alltså beviljades i veckan. Tävlingen kommer att spelas i Fortnox-arena, där det vanligtvis spelas innebandy. Spellokalen är en del av Växjös Arenastad.

I Småland ser vi för närvarande ett ökat intresse för schack och att delta i schacktävlingar, och vi kommer så klart att försöka underlätta i så mycket vi kan för att så många som möjligt ska kunna delta från Småland. Växjö SK kommer exempelvis att erbjuda möjligheten till logi på skola.

Har du tankar kring vad Smålands SF skulle kunna göra för att du eller övriga seniorer/juniorer i din förening skulle ha möjlighet att delta? Tveka inte att höra av dig till Smålands SF med förslag!

Mikael Lundström

Jublieumsturnering

Jönköpings Schacksällskap fyller i år 125år! 1898 startades klubben och detta vill vi fira med en Jubileumsturnering. Turneringen kommer att gå av stapeln lördagen den 19 augusti. Vi spelar en elorankad snabbschacksturnering under dagen och på kvällen finns möjlighet att följa med ut och äta en bit tillsammans som firande. Bifogat finns inbjudan. Dela gärna bland era schackkompisar! Har ni några frågor är det bara att höra av er till oss på styrelsen@jkpss.se

Med vänlig hälsning Jönköpings Schacksällskaps styrelse

Jublieumsturnering-inbjudan

Schack4anmästaren spelades på 2 orter idag.

Både Kronobergs länsfinal och Jönköpings länsfinal spelades i dag av schack4anmästaren.

I Växjö där Kronobergs spelades kom det 29 till start och 12 av tog 13 poäng och kvalificerade sig till Riksfinalen resultatet finns här

I Jönköping var det 37 som kom till start och av dem var det 14 stycken som tog 13 poäng och kvalificerade sig till Riksfinalen resultatet finns här