Inför Schack-SM i Växjö

Hej medlem i Smålands Schackförbund!

Sommaren närmar sig med stormsteg och så också årets höjdpunkt, Schack-SM! Den 28 juni – 7 juli intar Sveriges schackspelare Fortnox arena i Växjö och vi hoppas förstås att du ska bli en av dem!

Som näst största distriktsförbund i Sverige ska vi se till att SM i Växjö blir en manifestation för det småländska schacket! Målet är att komma upp i sammanlagt 1000 starter och om detta ska bli möjligt måste vi hjälpas åt!

Under Schack-SM finns något för alla, elit som nybörjare, gammal som ung. För den som är ledig finns möjligheten att spela hela veckan, men det finns även andra alternativ som t.ex.:

Weekend-turneringarna                                                                                   

Både första och sista helgen under SM spelas en Weekendturnering fredag-söndag. Här lottas man in i grupper med spelare med ungefär samma rating och spelar sedan 5 ronder.

SM-blixten torsdag 4 juli 19.00-22.00                                                      

Betänketid 3 min + 2 sek/drag.

Nybörjartävling lördag 6 juli 10.00-13.00                                                     

Tävling öppen för alla, även den som inte är medlem i en schackklubb. Perfekt för syskon, föräldrar eller kanske mor- och farföräldrar som är sugna på att prova på att spela en schacktävling! Formatet anpassas efter antal deltagare.

Boende                                                                                                                

Under SM finns möjlighet för barn och ungdomar (tillsammans med ledare/förälder) att bo i skolsal på Prolympia Idrottsskola, som ligger vägg i vägg med Fortnox Arena.  

Priser Helpension med frukost, lunch och kvällsmat för 250 kr per person och dag och logi för 100 kr per person och natt. Utan matpaket – 150 kr per natt. För mer info och bokning  hakan.jalling@schack.se

Spelarhotell Elite Stadshotellet och Elite Park Hotel Bokning  Följ länken

Smålands Schackförbund på SM      

                                                             

Under SM kommer Smålands Schackförbund att ställa upp en monter i spellokalen. Här kan du få hjälp med analys av partier, spela schack med våra stora uteschackspjäser, ställa frågor till styrelse och anställda eller bara hänga och ha kul! Montern kommer att vara bemannad under hela SM och är till för alla småländska schackspelare.

Har du någon idé på något du hade velat se i vår monter, tveka inte att höra av dig till styrelsen@smalandsschack.se

Funktionärer och domare sökes!                                                                     

Kan du tänka dig att hjälpa till under SM? Kanske som domare, hjälpa ungdomar med analyser, vara nattvakt på skolan eller något annat? Hör av dig till styrelsen!

Vi ses i sommar!

Smålands schackförbunds Johanna Lundström har sammanställt en Folder som går att skriva ut dubbelsidigt och sedan vika till en foldern den finns här


Övriga aktiviteter som Svergies schackförbund ordnar med och kommer inom kort på SSF hemsidan också med anmälnings möjligheter

Måndag den 1 juli

Livesändningskurs med Henrik Johansson och Claes Fransson som bisittare.

Mycket intressant för den teknikintresserade och för klubbar som  kanske funderar på att köpa några livebräden. Eller om någon vill vara med och hjälpa till vid större regionala eller nationella tävlingar.

Onsdag den 3 juli

Chock-SM

Funktionärskurs med regelgenomgång. Lärare: IA Tapio Tikkanen. Bra för både funktionärer och spelare i regionen. En av få fysiska kurser med Tapio.

Föredrag med GM Ferdinand Hellers – ”Keres, en schackets gentleman”. Föredraget sker på kvällen.

Torsdag den 4 juli

SM-Blixten. Den går att anmäla sig till redan nu. En händelse som spelarna från Småland, unga och gamla absolut inte får missa. Kan vi nå 200 startande?

Fredag den 5 juli

Problemlösnings-SM. Genomförs i två klasser; en lätt och en svår. Kaj Engström från Svenska Problemschackklubben är tävlingsledare och domare. Start kl 10:00, samling 09:45.

Sen har vi ett föredrag till som ännu inte är utlagt under veckan kopplat till att FIDE fyller 100 år i år.

Henrik Malm Lindberg kommer att berätta om Folke Rogard, svensk president för FIDE under många år. Lindbergs bok om Rogard kommer inom kort.