Nätbarometern

Under säsongen 2022 – 23 arrangerar Smålands Schackförbund en Grand Prix-tävling på nätet för ungdomar upp till 20 år. Tävlingen spelas på Lichess.org varje torsdag mellan klockan 18:00 och 19:10, med betänketiden 7 minuter + 3 sekunder/drag. Man får poäng efter placering i varje deltävling och de 15 bästa resultaten räknas samman till ett säsongsresultat. Deltävlingarna spelas som en gemensam arenaturnering, men resultatlistan delas upp i klasserna juniorer (födda 2002 eller senare), kadetter (födda 2006 eller senare), miniorer (födda 2009 eller senare) och knattar (födda 2012 eller senare). Deltagande är gratis.

Tävlingen vänder sig till följande kategorier:

  • Du som redan spelar i en av förbundets klubbar, men vill ha extra speltillfällen.
  • Du som bor för långt bort från någon av förbundets klubbar för att kunna delta på plats, men ändå vill spela.

För att kunna vara med ska Du ha ett konto på Lichess och vara medlem på din klubbs lagsida. Sedan går Du till lagsidan ”Smålands nätbarometer” och klickar på ”gå med i lag”. Då kommer Du att hitta deltävlingarna på den lagsidan. Du som ännu inte är medlem i någon klubb kan enkelt bli medlem hos den som passar bäst, vissa klubbar har till exempel onlinemedlemsskap.

För mer information om tävlingen eller hantering av Lichess är Du välkommen att kontakta Anders Kvarnemo på telefon 070 626 26 58 eller e-post anders.kvarnemo@gmail.com . Mer information på inbjudan i pdf-format