Ny styrelse i Smålands schackförbund – ordförande har ordet

Detta annorlunda år 2020 har jag fått förmånen att bli vald till ny ordförande i vårt distrikt. Smålands schackförbund är ett av de allra största distrikten. Ja, det är stort till ytan. Det märker vi alla när vi ska spela bortamatch men efter giganten Stockholm så följer vi och några till distrikt med drygt 2000 medlemmar. En stor del av våra medlemmar är barn och ungdomar och det är deras schackintresse som gör att två av våra regioner, Kalmar och Jönköping tycker att vi är värda ekonomiskt bidrag. Tack vare dessa bidrag har vi råd med vår regionkonsulent, Mikael.
Min förhoppning är att vi kan fortsätta att utveckla schack4an och annat skolschack ytterligare. Jag vill också verka för att vi bättre kan fånga upp detta intresse och länka in en del av dessa schackentusiaster i de traditionella klubbarnas verksamhet.
I distriktet finns en hel del aktiva klubbar med fin verksamhet men på vissa håll är det långt mellan klubbarna. Jag tror att ett utökat samarbete mellan klubbarna och lite draghjälp till de riktigt små klubbarna skulle kunna ge en ytterligare vitalisering av klubbschacket. Eftersom vi i vår landsända ännu så länge klarat oss någorlunda lindrigt undan Corona och covid19 så har en del klubbar en viss aktivitet med klubbkvällar.  Det gäller där att vi alla är försiktiga så inte schacket blir en smittohärd.
Mycket schack pågår just nu online och det öppnar för nya samarbeten. Min klubb SS Kalmarunionen har till exempel ett lag tillsammans med Västerviks ASK i online-blixt. Det går alltid att dyka upp med nya lag i dessa turneringar så det är ett alternativ att överväga för fler klubbar som inte kan få ihop eget lag.
Avslutningsvis vill jag tacka den avgående styrelsen för ert arbete.  Jag är glad att tidigare ordförande Lennart väljer att fortsätta som ledamot i styrelsen. De flesta andra ledamöterna fortsätter också och det ger en stabil grund för fortsatt arbete.
Hoppas att vi ses snart vid ett riktigt bräde och inte bara online.!
Cajsa Lindberg
ordförande Smålands schackförbund